Bacallà estofat amb orella de porc
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Cinc lloms de bacallà dessalat
- Farina
- Oli d'oliva
- Una orella de porc de mida grossa
- Una branca d'api
- Pebre negre en gra
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Dues fulles de llorer
- Mitja ceba pelada
- La part blanca de dos porros picolats
- Aigua
- Vi blanc
- Sal
- Dos alls aixafats
5 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una cassola metàl·lica fonda
Un colador fi
Un bol de vidre gran
Una paella gran
Una safata plana amb paper de cuina
Un bufador
Elaboració
Primerament, amb el bufador socarrimem l'orella per treure els pels que pugui tenir, i tot seguit la posem a la cassola fonda amb: aigua, un polsim de sal, un grapat de grans de pebre negre, una fulla de llorer, mitja ceba pelada, i una branca d'api, ho fem bullir fins que l'orella estigui ben cuita, i la reservem, tot colant el brou de la cocció en un bol de vidre.
Quan l'orella ja és freda, la tallem en trossos més aviat menuts, i la reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli, fregim: els porros picolats, una fulla de llorer, i dos alls aixafats.
Quan tot plegat està ben sofregit, afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim dos cullerots del brou de coure l'orella, i deixem que arrenqui el bull.
A part, en una paella amb oli d'oliva, fregim els lloms de bacallà passats per farina, i quan ja són ben rossos, els traiem i els posem en una safata amb un paper de cuina, per treure l'excés d'oli, i els reservem.
A continuació, afegim a la cassola, els trossos d'orella, i els lloms de bacallà, ho corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La meva cuina del bacallà Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1502 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.