Nius de patates a lo pobre amb botifarra negra i escamarlans amb romesco
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Aperitiu
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Romesco
- Vuit escamarlans de mida grossa
- Patates a lo pobre
- Setze rodanxes de botifarra culana negra tallades d'un dit de gruix
- Oli d'oliva
- Una copa de conyac
- Sal
- Pebre negre en pols
4 racions
Utensilis
Quatre motlles quadrats d'acer inoxidable
Quatre plats plans grans
Una ma de morter
Una mànega pastissera amb un broc fi
Una paella gran
Una espàtula metàl·lica plana
Una safata fonda pel forn
Elaboració
Primerament, fem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta, i un cop fetes, les reservem.
A part, agafem les rodanxes de botifarra negra, i en una paella amb un raig d'oli d'oliva, les fregim uns dos minuts per cada cara, i les reservem damunt una safata plana amb un paper de cuina.
Tot seguit, pelem els escamarlans, i les pells i els caps, els guardem en una bossa en el congelador, per quan tinguem que fer una salsa americana, o un fumet de peix.
Un cop pelats, els fiquem en una paella amb un raig d'oli d'oliva salpebrats, i els sofregim tres minuts, els flamegem amb el conyac, i els reservem.
Un cop fet el romesco, omplim la mànega pastissera amb el romesco, i la reservem.
En el moment de muntar els plats, agafem les patates a lo pobre i anem omplint els motlles quadrats, amb l'ajuda de la ma de morter, fins que estan plens fins a la meitat, tot seguit els desemmotllem, i al damunt de les patates, fiquem quatre rodanxes de botifarra, i dos escamarlans en cada plat, i amb la mànega pastissera amb el romesco, fem una tira al llarg de cada escamarla i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta, tant potser un aperitiu, com un primer plat.
Etiquetes: Cuina de tardor-hivern Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1411 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.