Cassola de manetes de porc amb pollastre i gambots
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Dues manetes de porc tallades en quatre trossos cadascuna
- Vuit aletes de pollastre sense la punta de l'ala
- Vuit gambots de mida gran
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Pa fregit
- Ametlles torrades
- Tres alls pelats
- Julivert picolat
- Xocolata en pols
- Pebre negre en gra
- Aigua
- Vi ranci
- Conyac
- Una branca d'api
- Una fulla de llorer
- Dues cebes tendres picolades
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran amb tapa
Una cassola metàl·lica fonda
Uns estalvis
Un bufador
Una paella gran
Una batedora elèctrica
Un pot per la batedora
Un colador
Un bol de vidre gran
Elaboració
Primerament amb l'ajuda d'un bufador, socarrimem les manetes de porc per treure els pels que puguin tenir, i les posem a la cassola fonda amb: aigua, un polsim de sal, una branca d'api, una fulla de llorer, i un grapat de grans de pebre negre.
Seguidament, deixem que arrenqui el bull, i les deixem coure fins que ja estiguin tendres, les escorrem i guardem el brou en un bol de vidre, i el reservem.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim els gambots tres minuts, i tot seguit els flamegem amb un got de conyac, i els reservem.
Tot seguit, fem una picada amb: pa fregit, un all pelat, julivert picolat, un grapat d'ametlles torrades, una cullerada de xocolata en pols, un raig de vi ranci i un got del brou de coure les manetes, passem la batedora elèctrica i ho reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim les cebes picolades, una fulla de llorer, dos alls aixafats i quan tot plegat ja és ben fregit, afegim les ales de pollastre salpebrades, i deixem que fregeixi tot plegat.
Seguidament, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, les manetes cuites, els gambots,quatre cullerots de brou de coure les manetes, posem el foc baix, tapem la cassola i deixem que cogui fins que tots els ingredients estiguin cuits.
Tot seguit afegim la picada, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor-hivern La cuina dels mar i muntanya Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1284 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.