Sípia i tripa de bacallà estofades amb patates, carxofes i favetes
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Una sípia gran
- 600 grams de tripa de bacallà
- 400 grams de favetes congelades
- 400 grams de carxofes congelades
- Tres patates de mida mitjana
- Sal
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Vi blanc
- Aigua
- Pebre negre en gra
- Dues fulles de llorer
- Tres alls aixafats
- Oli d'oliva
- Una branca d'api
- Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
- Colorant per l'arròs
- Una ceba picolada
5 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una cassola fonda metàl·lica
Dos cassons grans
Un bol de vidre
Un colador fi
Uns estalvis
Elaboració
Primerament, dessalem la tripa de bacallà, i la coem en un cassó amb aigua, uns deu minuts, i tot seguit colem el brou de coure-la i el reservem.
Seguidament, en una cassola fonda amb: aigua, una branca d'api, un grapat de grans de pebre negre, una fulla de llorer, i mitja ceba pelada, coem la sípia ben neta, fins que estigui ben cuita, i la reservem tot colant el brou i el reservem.
A part, en dos cassons amb aigua i sal, bullim en un, les favetes fins que estan cuites al "dente", i les reservem, i en l'altre cassó, bullim les carxofes amb aigua i sal, i un cop mig cuites, les reservem.
Quan tant la sípia com la tripa de bacallà ja estan fredes, les tallem en trossos regulars, i les reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig, d'oli d'oliva, fregim: la ceba picolada, els alls aixafats, una fulla de llorer, i tres cullerots de sofregit de tomàquet.
Quan tot plegat és ben fregit, afegim un got de vi blanc i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim el brou de la sípia i de la tripa de bacallà, tres cullerots de fumet de peix, i deixem que arrenqui el bull, uns dotze minuts, i a continuació afegim les patates pelades i cascades en trossos regulars, un polsim de colorant de l'arròs, i deixem que coguin les patates a foc baix fins que estiguin mig cuites, i seguidament afegim: la sípia i la tripa de bacallà, les carxofes i les favetes, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns quinze minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera La cuina dels estofats Sípia amb carxofes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1394 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.