Calamarsons estofats amb faves, carxofes i alls tendres
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de calamarsons mitjans
- 400 grams de carxofes congelades
- 400 grams de faves petites congelades
- Un manat d'alls tendres
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre molt
- Sofregit de tomàquet
- Una fulla de llorer
- Una ceba tendra picolada
- Tres alls aixafats
- Vi blanc
- Fumet de peix
- Aigua
- Un brot de julivert
5 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran
Una cassola fonda metàl·lica
Elaboració
Primerament, netegem els calamarsons i els reservem.
A part, en una cassola fonda amb: aigua, un polsim de sal i un branca de julivert, posem a coure les carxofes i les faves fins que estiguin cuites al seu punt. i tot seguit les escorrem i reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim : la ceba tendra picolada, els alls aixafats, una fulla de llorer, i els alls tendres tallats a trossos petits. Quan tot plegat estigui ben fregit, afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet, un got de vi, i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim els calamarsons i deixem que es saltegin una mica, i tot seguit afegim tres cullerots de fumet de peix, i deixem que cogui tot plegat, fins que el calamarsons estiguin mig cuits.
A continuació, afegim: les carxofes i les faves, corregim de sal, i deixem que cogui tot plegat uns quinze minuts, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3071 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.