Calamarsons estofats amb faves, carxofes i alls tendres

Ingredients

  • Un quilo de calamarsons mitjans
  • 400 grams de carxofes congelades
  • 400 grams de faves petites congelades
  • Un manat d'alls tendres
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre molt
  • Sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Una fulla de llorer
  • Una ceba tendra picolada
  • Tres alls aixafats
  • Vi blanc
  • Fumet de peix [Veure recepta]
  • Aigua
  • Un brot de julivert

5 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran
Una cassola fonda metàl·lica

Elaboració

Primerament, netegem els calamarsons i els reservem.
A part, en una cassola fonda amb: aigua, un polsim de sal i un branca de julivert, posem a coure les carxofes i les faves fins que estiguin cuites al seu punt. i tot seguit les escorrem i reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim : la ceba tendra picolada, els alls aixafats, una fulla de llorer, i els alls tendres tallats a trossos petits. Quan tot plegat estigui ben fregit, afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet, un got de vi, i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim els calamarsons i deixem que es saltegin una mica, i tot seguit afegim tres cullerots de fumet de peix, i deixem que cogui tot plegat, fins que el calamarsons estiguin mig cuits.
A continuació, afegim: les carxofes i les faves, corregim de sal, i deixem que cogui tot plegat uns quinze minuts, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3071 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: