Suquet mariner de verat amb favetes, carxofes i pèsols
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Cinc verats de mida gran
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
- 100 grams de faves petites congelades
- 100 grams de carxofes congelades
- 100 grams de pèsols congelats
- Tres patates de mida mitjana
- Oli d'oliva
- Farina
- Sal
- Vi blanc
- Una ceba tendra picolada
- Tres alls aixafats
- Una fulla de llorer
- Pa fregit
- Ametlles torrades
- Julivert picolat
- Colorant per l'arròs
- Aigua
5 racions
Utensilis
Una cassola marinera gran
Uns estalvis
Una paella gran
Una batedora elèctrica
Un pot per la batedora
Una safata metàl·lica plana amb paper de cuina
Una cassola fonda
Elaboració
Primerament, netegem els verats, els tallem en trossos de tres dits els salem els passem per farina, i els fregim en una paella amb oli d'oliva tres minuts per cada cara, i un cop fregits, els reservem damunt una safata plana amb un paper de cuina.
A part, en una cassola fonda amb aigua, un brot de julivert i un polsim de sal, coem: les favetes, les carxofes i els pèsols fins que estan cuits al "dente", i tot seguit els escorrem i els reservem.
Seguidament, pelem les patates i les tallem tot cascant-les i les reservem en un bol de vidre cobertes d'aigua.
A part, fem una picada amb: julivert picolat, un all aixafat, un grapat d'ametlles torrades, pa fregit, un raig de fumet, i seguidament passem la batedora i ho reservem.
A continuació, posem un raig d'oli d'oliva a la cassola marinera, i sofregim: els alls aixafats, la ceba picolada i una fulla de llorer. Quan tot plegat està ben fregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim tres cullerots de fumet i un polsim de colorant de l'arròs i deixem que arrenqui el bull uns vint minuts, i tot seguit hi afegim: els verats fregits, els pèsols, les favetes, les carxofes i les patates cascades, i deixem que cogui tot plegat, fins que les patates estiguin cuites, tot seguit afegim la picada, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns vint minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1479 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.