Supremes de lluç al perfum d'anxoves amb cruixent de porros
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Tempura
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Cinc supremes de lluç d'uns 200 grams cadascuna (aproximadament)
- Una llauna petita de filets d'anxova amb oli d'oliva
- Suc de llimona
- Mostassa de Dijon
- Sal
- Pebre negre en pols
- Farina
- Pa ratllat
- Tres ous batuts
- Vuit porros
- Oli d'oliva
5 racions
Utensilis
Una safata de porcellana rectangular gran
Una safata metàl·lica plana amb un paper de cuina
Una paella fonda gran
Una aranya de filferro
Un atuell de plàstic fondo
Una batedora elèctrica
Un pot de batedora
Un bol de vidre gran
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, en el pot de la batedora posem: els filets d'anxova d'una llauna petita, una cullerada de mostassa de Dijon, el suc d'una llimona, un polsim de sal i pebre negre en pols, i un bon raig d'oli d'oliva.
Ho passem tot plegat per la batedora, fins aconseguir una pasta, amb la que marinarem les supremes de lluç, en un atuell de plàstic d'un dia per l'altre.
A part, netegem els porros, els tallem en juliana en tires de quatre dits de llarg, les enfarinem i les salem, i tot seguit les fregim en una paella amb oli d'oliva, i a mida que són fregits, els anem ficant en una safata amb un paper de cuina per tal d'eliminar l'excés d'oli, i ho reservem.
En el moment de fer les supremes, en un bol de vidre amb el batedor de varetes batem tres ous amb un polsim de sal, enfarinem les supremes de lluç, les passem per l'ou batut i per pa ratllat, i tot seguit les fregim fins que estiguin daurades per les dues cares, i amb l'aranya de filferro les posem a la safata de porcellana a la part de dalt, i a la part de baix fem un matalàs amb el cruixent de porros, i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1821 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.