Manetes de porc estofades amb faves i carxofes

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Tres manetes de porc tallades en quatre trossos cadascuna
  • 400 grams de faves congelades
  • 6oo grams de carxofes congelades
  • Aigua
  • Sal
  • Un ram de julivert
  • Una branca d'api
  • Mitja ceba pelada
  • Dues fulles de llorer
  • Tres alls aixafats
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Pa fregit
  • Pebre negre en gra
  • Ametlles torrades
  • Julivert picolat
  • Un got de vi ranci
  • Oli d'oliva
  • Dues cebes tendres picolades

4 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Una cassola de terrissa gran
Una escorredora
Un bol de vidre gran
Un colador fi
Uns estalvis
Una espàtula de fusta
Un bufador
Una batedora elèctrica
Un got per la batedora

Elaboració

Primerament, amb el bufador, socarrimem les manetes per treure els possibles pels que puguin tenir, i tot seguit les posem en una cassola fonda amb: aigua, un polsim de sal, una branca d'api, mitja ceba pelada, una fulla de llorer, i un grapat de grans de pebre negre, i deixem que arrenqui a bullir, fins que les manetes ja estiguin cuites, i ja les podrem reservar tot guardant el brou ben colat, en un bol de vidre.
Seguidament, en la mateixa cassola amb aigua, sal i un brot de julivert, posem a coure les carxofes i les faves, fins que estiguin cuites al "dente", i un cop cuites les reservem.
A part amb la batedora elèctrica, fem una picada amb: julivert picolat, un grapat de pa fregit, un grapat d'ametlles torrades, un all pelat i un got del brou de coure les manetes, i un cop feta la reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim: les cebes picolades, una fulla de llorer, dos alls aixafats, i quan tot plegat ja està ben fregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim quatre cullerots del brou de coure les manetes, i deixem que arrenqui a bullir uns dotze minuts, i tot seguit afegim: les manetes, les carxofes i les faves, i deixem cogui tot plegat uns vint minuts més i tot seguit afegim la picada, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns cinc minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta, jo la faig amb manetes en lloc de peus, perquè són més tendres i triga'n menys temps en coure.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1163 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: