Mandonguilles de xai i cansalada estofades amb bolets
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Una cuixa de xai d'un quilo aproximadament
- Tres talls de cansalada de panxeta sense la cotna
- Un pot de barreja de bolets de 500 grams
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Dos trossos de pa sec
- Llet sencera
- Sal
- Pebre negre en pols
- Dos ous sencers
- Un all ratllat
- Julivert picolat
- Oli d'oliva
- Farina
- Vi ranci
- Una ceba tendra picolada
- Una branca de romaní
- Una branca de farigola
- Una fulla de llorer
- Tres alls aixafats
5 racions
Utensilis
Dos bols de vidre grans
Una paella gran
Una safata metàl·lica plana amb paper de cuina
Una aranya de filferro
Una cassola de terrissa gran
Un atuell de plàstic fondo
Paper film
Una escorredora
Un ratllador
Uns estalvis
Elaboració
Quan comprem la cuixa de xai, un cop desossada fem que ens la passin per la trinxadora juntament amb la cansalada, i ho fiquem en el bol on farem la pasta de les mandonguilles.
A part, en un atuell fondo amb llet sencera, fiquem a remullar el pa sec, tot seguit l'escorrem i l'afegim en el bol juntament amb la carn.
Seguidament, afegim : els dos ous esclatats, el julivert picolat, un all ratllat, ho salpebrem tot plegat, i tot seguit amb les mans ben rentades, ho barregem durant una bona estona, i tot seguit ho tapem amb un paper film, i ho guardem a la nevera d'un dia per altre.
En el moment de fer les mandonguilles, amb les mans enfarinades, fem les mandonguilles de manera que en surtin unes 30 unitats, les enfarinem i tot seguit les fregim en una paella amb oli d'oliva, i un cop fregides, les anem posant en una safata plana amb un paper de cuina, per treure l'excés d'oli, i les reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa gran amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la ceba tendra, la fulla de llorer, els alls aixafats, una branca de romaní, i una branca de farigola.
Quan tot plegat és ben fregit, afegim quatre cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim quatre cullerots de brou de pollastre casolà, i deixem que arrenqui el bull a foc baix uns vint minuts, i tot seguit afegim les mandonguilles i els bolets escorreguts, i deixem que s'acabi de coure tot plegat us dotze minuts més, corregim de sal i deixem que cogui tot plegat cinc minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Notes
Quan comprem la cuixa de xai, fem que ens la desossin i els ossos els guardem en el congelador per quan tinguem de fer un brou, per exemple.
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1029 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.