Bacallà gratinat amb brandada, sobre llit de patates panadera
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Quatre lloms de bacallà dessalat d'uns 200 grams cadascun (aproximadament)
- Brandada de bacallà
- Patates panadera
- Oliu d'oliva
- Farina
- Formatge ratllat Idiazabal
Utensilis
Una paella gran
Una placa pel forn amb un paper sulfurat
Dues espàtules metàl·liques planes
Una safata plana amb un paper de cuina
Una batedora elèctrica
Un pot per la batedora
Una mànega pastissera amb un broc rissat
Elaboració
Primerament, fem les patates panadera com explico a la meva recepta, i un cop fetes les reservem.
Tot seguit, fem la brandada de bacallà com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem.
A continuació, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim els lloms de bacallà enfarinats, fins que estiguin ben daurats, i els reservem damunt una safata plana amb un paper de cuina.
Seguidament, en una placa pel forn amb un full de paper sulfurat, fem quatre llits amb les patates panadera i al damunt de cada llit, fiquem un llom de bacallà, i amb la mànega pastissera plena de brandada, fem una capa fina damunt de cada llom, espolsem una mica de formatge Idiazabal, i ho enfornem a 180º, fins que el formatge estigui daurat, i amb l'ajuda de les espàtules planes posarem cada llom en el seu plat corresponent, i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta és molt adient per celebrar la diada de sant Jordi, el dia del llibre i la rosa.
Etiquetes:
Cuina de primavera La meva cuina del bacallà
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2093 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.