Mussaka d'albergínies amb tomàquets i pernil dolç, gratinada amb salsa Aurora
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Lasanya
Recepta per forn
Estació: primavera estiu
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Salsa Aurora
- Cinc albergínies de mida mitjana
- Sis tomàquets grans per amanida
- Deu talls de pernil dolç tallats una mica gruixuts
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Farina
- Formatge ratllat
- Mantega
5 racions
Utensilis
Una safata refractària rectangular gran
Uns estalvis
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Dues espàtules planes metàl·liques
Una paella gran
Dues safates metàl·liques planes amb un paper de cuina
Elaboració
Primerament, fem la salsa Aurora com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, tallem les albergínies en tires a lo llarg, les salpebrem, les enfarinem i les fregim amb oli d'oliva, i tot seguit les reservem en una safata amb paper de cuina per treure l'excés d'oli.
A continuació, tallem els tomàquets en rodanxes, les salpebrem i les fregim en una paella amb oli d'oliva dos minuts per cada cara, i les reservem en una safata plana amb un paper de cuina.
Tot seguit, escampem una mica de salsa Aurora per el fons de la safata refractària, i seguidament fiquem una capa d'albergínies, i al damunt una capa de tomàquets, ho cobrim amb els talls de pernil dolç, i tot seguit afegim una lleugera capa de salsa pel damunt, i tornem a fer una capa d'albergínies, tomàquets i pernil, i seguidament, ho cobrim amb salsa Aurora, escampem força formatge ratllat pel damunt, afegim unes nous de mantega, i ho posem en el forn, fins que el formatge estigui ben daurat, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.
1h 10min
Notes
Com ja he explicat algunes vegades, la salsa Aurora és una salsa beixamel amb un cullerot de sofregit de tomàquet afegit i ben remenat, fins aconseguir una salsa rosada.
Etiquetes: Cuina de primavera-estiu Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2937 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.