Filets de llenguado amb salsa roquefort i verdures saltades
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un llenguado de 300 grams aproximadament
- Quatre botons de bròquil
- Una patata grossa
- Un carbassó gran
- Mantega
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Vi blanc
- Aigua
- Julivert
1 racions
Utensilis
Una safata metàl·lica plana
Un cassó gran
Una escorredora
Una paella gran
Una aranya de filferro
Un plat pla de porcellana
Un estri per fer boles de fruites
Dues espàtules metàl·liques planes
Elaboració
Primerament, en un cassó gran amb: aigua, sal, i una branca de julivert, posem a coure: quatre botons de bròquil, quatre boles de patata i tres boles de carbassó, fins que estiguin cuites al "dente", i tot seguit les escorrem i les saltem en una paella amb una mica de mantega, fins que estan daurades i les reservem.
A part, fem la salsa al roquefort com explico a la meva recepta, i un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament netegem el llenguado, en traiem quatre filets, els posem en una safata metàl·lica plana, els salpebrem, i els hi afegim un raig de vi blanc i un raig d'oli d'oliva, i els enfornem a 180º, uns set minuts, i tot seguit els posarem en un plat pla de porcellana, a la part de dalt, un al costat de l'altre de forma horitzontal, i a la part de baix, farem un niu amb les verdures saltades.
Per acabar el plat, cobrirem els filets amb la salsa roquefort, i amb una cullera gran, afegirem una mica de salsa damunt les verdures fent un rajolí, i ja ho podrem servir a taula.
1h
Etiquetes: Cuina de tardor-hivern Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1430 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.