Patates gratinades amb allioli
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Aperitiu
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sis patates de mida mitjana
- Allioli fet a ma o amb la batedora elèctrica
- Oli d'oliva
- Sal
- Aigua
5 racions
Utensilis
Un cassó gran
Una safata gran de porcellana
Una paella gran
Una aranya de filferro
Una safata metàl·lica plana
Un morter per fer l'allioli o una batedora elèctrica
Una espàtula de plàstic per untar la mantega
Elaboració
Primerament, fem l'allioli i el reservem.
A part, netegem les patates a raig d'aixeta, i les posem en un cassó amb aigua i sal, i deixem que coguin a foc mitjà fins que gairebé estiguin cuites, les retirem i deixem que refredin.
Seguidament, amb un ganivet de tallar el pernil, tallem les patates amb pell i tot, en rodanxes d'un dit de gruix, i tot seguit, les fregim en una paella amb força oli, fins que estiguin ben daurades, i les anem posant ben posades en la safata metàl·lica, i amb l'espàtula de plàstic, les untem amb l'allioli, i tot seguit, les gratinem a 180º, fins que veiem que l'allioli, estigui ben daurat, i amb molta cura les anem posant a la safata de porcellana, i ja les tindrem llestes, tant per menjar-les com a primer plat, com a guarnició, o fins tot per fer l'aperitiu.
1h 10min
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels gratinats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3450 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.