Mandonguilles estofades en salsa rocafort, amb pèsols i xampinyons
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Salsa rocafort
- Brou de pollastre casolà
- Dos pits de gall dindi de mida mitjana
- Quatre talls de cansalada viada (sense la cotna)
- 200 grams de pèsols congelats
- 300 grams de xampinyons laminats
- Llet sencera
- Pa sec
- Sal
- Pebre negre en pols
- Dos alls ratllats
- Un ram de julivert tallat (no picat)
- Un ou
- Farina
- Oli d'oliva
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Un s estalvis
Un batedor de varetes
Una paella gran
Una cullera de fusta
Uns guants de cuina
Una aranya de filferro
Un ratllador d'alls
Un a safata plana amb un paper de cuina
Un cassó gran
Un bol de vidre gran
Un bol de vidre mitjà
Elaboració
Primerament, fem la salsa rocafort com explico a la meva recepta, i un cop feta en posem tres cullerots a la cassola de terrissa juntament amb tres cullerots de brou de pollastre, ho batem amb les varetes, i tot seguit hi afegim els pèsols descongelats i ho reservem.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltem els xampinyons salpebrats uns cinc minuts, i tot seguit els afegim a la cassola juntament amb els altres ingredients.
Seguidament, en un bol de vidre hi posem: els pits de gall dindi i la cansalada viada, passats per la trinxadora, un ou esclatat, un pessic de sal i pebre negre, un grapat de julivert tallat, dos trossos de pa sec remullats amb llet i escorreguts, i dos alls ratllats.
Tot seguit, amb les mans (amb els guants posats), ho remenem tot ben remenat, i ho deixem reposar dues hores a la nevera abans de fer les mandonguilles.
A continuació, posem la cassola a foc baix, i deixem que arrenqui a bullir.
Tot seguit, anem agafant boles de barreja per fer mandonguilles, i les fem de mida mitjana tot procurant que en surtin unes 24 unitats, les passem per farina i tot seguit les fregim amb oli d'oliva, i quan ja estiguin ben rosses, les anem afegint a la cassola amb la resta d'ingredients i hi donem unes voltes amb una cullera de fusta.
Quan veiem que tot el conjunt ja és gairebé cuit, corregim de sal i deixem que cogui cinc minuts més, apaguem el foc, espolsem les mandonguilles amb força julivert, ho deixem reposar cinc minuts, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.
1h 10min
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1730 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.