Caldereta de lluç i cloïsses, amb patates i olives trencades
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Quatre supremes de lluç de 200 grams cadascuna (aproximadament)
- 200 grams de cloïsses fresques
- Fumet de peix
- Sofregit de tomàquet
- Oli d'oliva
- Tres patates de mida mitjana
- 150 grams d'olives verdes trencades
- Un pot de carn de nyores
- Una fulla de llorer
- Una ceba
- Julivert picat
- Tres alls pelats
- Vi blanc
4 racions
Utensilis
Una cassola marinera de terrissa o metàl·lica
Un cassó gran
Un colador fi
Un morter amb la seva ma
Un bol de vidre gran
Uns estalvis de vímet
Una cullera de fusta
Elaboració
Primerament, en un cassó gran amb un dit d'aigua, posem a obrir les cloïsses, i quan ja estan obertes, passem el brou per un colador fi, i tot seguit traiem mitja clova a les cloïsses i les reservem.
A part, en un morter posem un all pelat, i amb la ma de morter, l'aixafem fins que estigui fet una pasta, afegim una mica de julivert picat i un pessic de sal, i anem remenant tot afegint-hi oli d'oliva amb un raig ben fi, fins que tenim la quantitat d'allioli negat que necessitem i ho reservem.
A continuació, en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva sofregim: una ceba picada, una fulla de llorer i dos alls aixafats, quan tot plegat ja esta ben fregit, hi afegim dues culleres soperes de carn de nyora, dos cullerots de sofregit de tomàquet, i mig got de vi blanc, i quan el vi ja ha reduït hi afegim tres cullerots de fumet, i deixem que arrenqui el bull durant uns vint minuts, i tot seguit ja podem afegir-hi les patates trencades (no tallades), deixem que coguin fins que estiguin gairebé cuites, i llavors hi afegim les cloïsses amb un cullerot del seu suc, juntament amb les supremes de lluç salades, i deixarem que s'acabi de coure tot el conjunt, i tot seguit afegirem les olives i l'allioli negat, ho remenem amb la cullera de fusta, corregim de sal, i deixem que cogui uns cinc minuts més, i tot seguit ho deixem reposar cinc minuts amb el foc apagat, i ja ho podem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera La cuina de les calderetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1500 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.