Coca de patata i albercocs
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Illes Balears
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 Ous sencers.
- 150 g de sucre.
- 300 g de patata bullida calenta.
- 150 g de llard de porc.(normal o ibèric)
- 30 g de llevat de forner.
- 500 g de farina de força.
- Albercocs 12 (pot variar en funció mida de la coca)
8 racions
Utensilis
Llauna mallorquina o motlle gran baix.
Elaboració
Pelem les patates i pesem 300 g. Les posem a bullir uns 20 m.
Barregem els 4 ous sencers amb el sucre, i un cop ben batut, i barregem el llard i les patates ben xafades dins d'un bol gros.
Desfem el llevat de forner amb una mica d'aigua tèbia, i ho afegim a la barreja anterior.
Tamisem la farina i anem agregant-la, fins que s'integri tota. Es pot fer amb un aparell de varetes o túrmix perquè quedi tot ben lligat.
Tapem el bol amb un film de plàstic o paper d'alumini, i deixem reposar durant 1 hora més o menys, depenent de la temperatura ambient (ha de doblar el seu volum).
Sobre una llauna mallorquina o un motlle baix gran (també es pot dividir la massa en dos motlles més petits i fer 2 coques), estirem la massa que quedi homogènia per tots costats.
Deixem reposar 1 hora més, fins que la massa hagi pujat.
Obrim els albercocs dividint-los en dos, i els posem sense pitjar sobre la massa amb la part oberta cap amunt. Tirem una capa de sucre per sobre.
Preescalfem el forn, només a la posició _ a 160 graus, i enfornem.
La cocció aproximada és d'uns 20 minuts a posició _ (només sota)+ 5 minuts a posició - (només part de dalt). Depèn el temps final de cada forn.
Amb un escuradents punxem fins el fons, i quan surti net, voldrà dir que està cuit.
Vigilar els 5 minuts darrers, que va ràpid a coure, i que no quedés massa cuit per la part de sobre.
Un cop el retirat del forn, tornem a ensucrar.
2h 30min
Notes
El temps indicat és contant les dues hores que calen perquè la massa pugi.
El moscatell o ratafia, acompanyem molt bé aquesta coca.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3997 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.