Sépia amb pèsols

Un plat tradicional execel•lent preparat de manera molt fàcil i ràpid

Ingredients

  • 1 sèpia gran o dues de mitjanes
  • 3 cebes de Figueres grosses
  • 1/2 kg de pèsols extra fins
  • 6 gambes vermelles
  • 1/2 litre de caldo de peix de roca
  • Una cullerada de sucre moreno
  • Un raig d'oli d'oliva verge
  • Un polsin de pebre negre o blanca.
  • Un posin de sal
  • Un posin de xocolata negre

4 racions

Utensilis

Cassola de mida mitjana d'al•leació antiadherent

Elaboració

Netegem les sépies, els hi treguem la pell i les tallem a dauets de 3 o 4 cm.
 En una cassola mitjana d'al•leació ratllem les cebes, afegim les sépies, un raig d'oli d'oliva, una cullerada de sucre moreno i un polsin de pebre. Anem remenant  de tan en tan, fins que la ceba agafi color. Ho coguem tot junt perquè la sèpia ens quedi tendre. Abans que la ceba agafi color la sèpia ha de perdre l’aigua. Per això caldrà esperar aproximadament uns  20 o 25 minuts.
Seguidament passarem les gambes per la planxa amb oli d'oliva i les afegiirem a la  cassola.   Afagirem 1/2 de litre de caldo de peix, rasparem un polsim de xacolata negre i deixarem que el caldo s’espassegi.
Una vegada el caldo s’hagi convertit amb salsa afegirem els pèsols i salarem al gust i deixarem no més de 5 minuts més perquè no quedin els pèsols massa cuits.
Es tracte d’un plat que predomina el dolç sobre el salat i el contrast d’un sofregit de peix gustós amb el el gust fresc dels pèsols.
Es pot servir tan calent com fred.

1h 10min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4534 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: