Crema pastissera amb gust de cafè
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Crema
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un litre de llet sencera
- 200 grams de sucre
- 80 grams de farina de blat de moro
- Mitja branca de vainilla
- Una cullerada sopera de cafè en pols
- Sis ous
- Mantega
- Una pell de taronja
10 racions
Utensilis
Una cassó gran
Un batedor de varetes
Un atuell fondo
Un bol de vidre mitjà
Elaboració
Primerament, en un cassó gran posarem a bullir: el sucre, la branca de vainilla, la llet, la pell de taronja, i el cafè soluble.
A part, en un bol de vidre posarem una mica de llet, amb els rovells d'ou, la farina de blat de moro, ho remenem amb el batedor de varetes i ho reservem.
Quan la llet ja ha bullit, retirem la pell de taronja i la vainilla, hi afegim la barreja dels ous i la farina i sense deixar de remenar, deixem que s'espesseixi, i un cop ho retirem del foc, hi afegim unes nous de mantega, ho remenem amb el batedor de varetes, ho posem en un atuell de plàstic fondo, i ho reservem a la nevera, fins que la necessitem.
1h 10min
Notes
Aquesta crema és molt adient per farcir pastissos, per fer un braç de gitano o qualsevol dolç que porti farciment.
També la podem degustar cremada com si fos la crema catalana.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2156 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.