Potatge de bacallà amb patates, cigrons, i fideus
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Quatre litres de brou de pollastre
- 300 grams de bacallà esqueixat
- Dues patates grosses
- Aigua
- 150 grams de fideus del nº2
- 200 grams de cigrons cuits
- Pa fregit (un grapat)
- Ametlles torrades (un grapat)
- Pebre vermell dolç
- Oli d'oliva
- Sal
4 racions
Utensilis
Una cassola fonda
Una batedora elèctrica
Un pot de batedora
Un colador
Un atuell gran de plàstic
Plats fondos
Una cullera de fusta
Un morter amb la seva mà
Elaboració
Primerament, en un atuell amb aigua freda, posem a dessalar el bacallà un dia per altre, canviant l'aigua unes tres vegades, i el reservem.
A part, en el pot de la batedora, fem una picada amb: un grapat de pa fregit, un all pelat, un grapat d'ametlles torrades, una cullera ben plena de pebre vermell dolç, i un cullerot d'aigua. Tot seguit passem la batedora, i un cop feta la picada, la reservem.
Seguidament, fem el brou de pollastre tal com explico a la meva recepta, i un cop fet, el colem i el posem en una cassola en el foc a potencia alta fins que arrenqui el bull.
Tot seguit, posem el foc a potencia mitjana, i ja podrem afegir-hi: les patates pelades i tallades en quadres petits, juntament amb els fideus.
Quan veiem que tant les patates, i els fideus comencen a estar cuits, hi afegim els cigrons juntament amb el bacallà i la picada, ho remenem amb una cullera de fusta, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, fins que estigui tot cuit al nostre gust.
Seguidament, apaguem el foc, i ho deixem reposar cinc minuts, abans de servir-ho a taula en uns plats fondos.
2h
Notes
La picada també la podem fer de la manera tradicional, amb el morter i anar aixafant els ingredients.
Etiquetes: Cuina dels potatges Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3098 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.