Bacallà a la mel
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Aperitiu
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit cues de bacallà petites
- Farina tamisada
- Quatre cullerades soperes de mel
- Llet sencera
- Oli d'oliva
- Una fulla de llorer
- Una branca d'api
- Mitja ceba pelada
- Aigua
- Un rovell d'ou
6 racions
Utensilis
Un bol de vidre gran
Un cassó gran
Una safata plana, amb un paper de cuina
Una aranya de filferro
Un batedor de varetes
Un cassó petit
Elaboració
Primerament en un cassó petit, escalfem dos gots de llet, i quan la llet és tèbia, els posem en un bol de vidre gran amb quatre cullerades de mel, un rovell d'ou, i ho batem amb el batedor de varetes fins que la mel s'ha dissolt.
Seguidament, afegim la farina tot remenant amb el batedor de varetes, fins aconseguir una massa fina i homogènia i la reservem.
A continuació, en un casso amb: aigua, una fulla de llorer, una branca d'api i mitja ceba, escaldem les cues de bacallà dessalat tallades a trossos regulars durant tres minuts, i tot seguit les retirem, les escorrem i les deixem refredar damunt un paper de cuina.
Ja per acabar el plat, en un cassó gran amb força oli d'oliva, anem fregint els trossos de bacallà passats per la barreja de farina i mel, i a mida que veiem que ja són rossos, els traiem amb l'aranya de filferro, i els anem posant en una safata plana amb un paper de cuina per treure l'excés d'oli, i tot seguit, els posem en una safata per servir com aperitiu, o en plats individuals, per servir com a primer plat, i ja ho podrem servir a taula.
1h
Notes
Aquesta recepta, tant la podem fer per aperitiu, com per a un primer plat.
Aquesta recepta, en comptes de fer-la amb cues de bacallà, també la podem fer amb lloms de bacallà.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2083 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.