Canelons de carxofa

Aquests canelons són boníssims i molt fàcils de fer. També són vegetarians i es poden servir com a entrant o com a àpat principal; només cal afegir una bona amanida verda al costat! He utilitzat làmines de lasanya fresca tallades en rectangles per enrotllar els canelons, perquè aquí no en trobo de les de canelons. També he fet servir cors de carxofa en conserva, és molt difícil trobar carxofes fresques on vivim, i quan s'en troben, són massa cares. El resultat ha estat fantàstic i es poden congelar fàcilment abans de posar-hi la salsa de tomàquet. Jo vaig congelar la salsa apart. Espero que us agradin, a casa agraden moltíssim.

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 140 g de formatge parmesà sense crosta i tallat a trossos (2-3 cm)
  • 200 g de formatge fumat (per exemple, escamorza fumat, formatge Edam fumat), tallat a trossos (4-5 cm)
  • 1 gra d'all
  • 20 g d'oli d'oliva verge extra, més extra per untar
  • 300 g de cors de carxofa fresca
  • 100 g de vi blanc
  • 100 g de formatge ricotta
  • 2 ous
  • 1 culleradeta de sal
  • 2 pessics de pebre negre recent mòlt
  • 16 làmines de canelons (aprox. 180 g)
  • 40 g de tija d'api, tallada a trossos
  • 30 g de ceba
  • 40 g de pastanaga, tallada a trossos
  • 1 gra d'all
  • 400 g de tomàquets en conserva
  • 200 g d'aigua
  • 1 pessic de sucre
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 pessic de pebre negre recent mòlt

Salsa beixamel:

  • 500 ml (2 tasses) de llet
  • 50 g (¼ tassa) de mantega sense sal
  • 50 g (4 cullerades) de farina per a tot ús
  • 1/4 culleradeta de sal fina
  • Nou moscada acabada de ratllar

4 racions

Elaboració

Thermomix:

Col·loqueu el formatge parmesà i el formatge fumat dins el vas i ratlleu 15 segons/vel 10. Transferiu-ho a un bol i reserveu.
Posar l'all i l'oli al vas i sofregir 3 min/120°C/vel 1.
Afegiu-hi les carxofes i el vi blanc i deixeu-ho coure 15 min/100°C/vel 1, sense got dosificador.
Poseu-hi el got dosificador i barregeu 40 segons/velocitat 8. Baixeu els ingredients dels costats del vas amb una espàtula.
Afegiu-hi el formatge ricotta, 200 g de formatge ratllat reservat, els ous, la sal i el pebre i barregeu 40 seg/vel 4. Transferiu-ho a un bol i deixeu-ho refredar uns minuts.

Mètode tradicional:

Col·loqueu el formatge parmesà i el formatge fumat al vas d'un processador d'aliments i ratlleu-ho. Transferir a un bol i reservar.
Posa l'all i l'oli en una paella i sofregim 3 minuts fins que estiguin daurats.
Afegiu-hi les carxofes i el vi blanc i deixeu-ho coure 15 min, remenant de tant en tant.
Poseu la barreja de carxofes en el vas d'un robot d'aliments i barregeu-ho bé. Baixeu els ingredients dels costats del vas amb una espàtula.
Afegiu-hi formatge ricotta, 200 g de formatge ratllat reservat, ous, sal i pebre i torneu a barrejar. Transferir a un bol i deixar refredar uns minuts.

Thermomix & Mètode tradicional:

Poseu unes 2 cullerades de la barreja de farcit a les làmines de canelons i enrotlleu. Col·loqueu els canelons farcits en una safata per al forn lleugerament untada, deixant una mica d'espai entre ells.

Thermomix:

Poseu les tiges d'api, les cebes, les pastanagues, els alls, els tomàquets, l'aigua, el sucre, la sal i el pebre negre al vas de la Thermomix i piqueu 15 segons/vel 5.
Coure 30 min/Varoma/vel 1.
Cobriu els canelons amb la salsa de tomàquet.

Mètode tradicional:

Col·loqueu les tiges d'api, les cebes, les pastanagues, els alls, els tomàquets, l'aigua, el sucre, la sal i el pebre negre al bol d'un processador d'aliments i talleu-los fins a obtenir una pasta.
Passeu-ho a la paella i deixeu-ho coure durant 30 minuts, remenant per assegurar-vos que no s'enganxi al fons de la paella.
Cobriu els canelons amb la salsa de tomàquet.

Thermomix & Mètode tradicional:

Preescalfeu el forn a 200C.
Feu la salsa beixamel. Si teniu una Thermomix, fes-la servir per fer la salsa, però si no, segurament trovareu la manera de fer-la en aquest blog. Nomes en necessitaràs 1/2 litre per aquests canelons.
Aboqueu la beixamel per sobre dels canelons i empolvoreu-ho amb la resta del formatge ratllat.
Coure al forn uns 15 minuts o fins que el formatge s'hagi fos i tingui una lleugera crosta daurada.
Serviu immediatament.

Notes

Aquesta recepta porta una explicació de com fer-la utilitzant la Thermomix i tambe fent servir el mètode tradicional.


Recepta de cuina de Canelons de carxofa
per Teresa Reay
Recepta de cuina de Canelons de carxofa
Farciment de carxofa
per Teresa Reay
Recepta de cuina de Canelons de carxofa
Cobriu els canelons amb la salsa de tomàquet.
per Teresa Reay
Recepta de cuina de Canelons de carxofa
Aboqueu la beixamel per sobre dels canelons i empolvoreu-ho amb la resta del formatge ratllat.
per Teresa Reay
Recepta de cuina de Canelons de carxofa
Coure al forn uns 15 minuts o fins que el formatge s'hagi fos i tingui una lleugera crosta daurada.
per Teresa Reay
Recepta de cuina de Canelons de carxofa
Serviu immediatament.
per Teresa Reay

Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1681 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: