Llom amb ametlles de l'àvia Maria
Categoria:
Carns
Típica de: Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un tros de llom de porc d'un quilo aprox.
- 100 grams d'ametlles torrades (de les de casa nostra)
- Un litre de llet.
- Un raget d'oli verge d'oliva.
- Sal, un polsim de pebre negre mòlt.
- Una ceba mitjaneta.
6 racions
Utensilis
Una picadora i una safata de servir bonica.
Elaboració
Comprarem un tros de llom de porc d'un quilo aproximadament, tallat a filets, però sense que quedin tallats fins baix de tot.
El salpebrarem.
Posarem una cassola al foc amb l'oli, i ratllarem la ceba ben fina.
La daurarem en aquesta cassola.
Picarem les ametlles ben fines, i anirem omplint d'ametlles l'interior dels tallets de llom.
Quan els tinguem tots plens d'ametlla, ho lligarem amb un cordonet de cuina, i l'anirem rostint a la mateixa cassola que anteriorment hem daurat la ceba.
Quan tot sigui daurat, hi anirem afegint la llet poc a poc, fins que es converteixi en una salsa espesseta.
Ho deixarem tapat fins el moment de servir-ho.
És deliciós.
1h
Notes
Abans de posar-ho a la safata de servir, treurem el cordillet i tallarem un a un els talls de llom, de la part de sota, on estaven encara enganxats.
Els posarem escampats per la safata, i ho ruixarem amb la seva salsa. Servirem molt calent.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
11912 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.