Trufa cuita de l'Arimany
Categoria:
Postres i dolços
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 400 g de nata líquida
- 600 g de xocolata amb un 60% de cacau aproximadament
Utensilis
Per fer trufes, prepareu un plat fondo ple de granulat de xocolata i, amb dues culleretes de postres, formeu boletes de trufa, tireu-les al plat i feu-les rodolar perquè es cobreixin de xocolata. Les podeu posar en petits fours o bé podeu decorar directament les postres.
Apunt final:
No feu servir una xocolata més amarga del 60%, perquè promou un desequilibri al paladar per la manca de dolçor. Perquè la trufa agradi a a tothom el millor és que la xocolata tingui entre el 50 i el 60% de cacau
Elaboració
En un cassó, més gran del doble del que ocupa la nata, poseu-la al foc.
Tingueu la xocolata ben trossejada i, quan la nata arrenqui el bull, tireu-la-hi a dins i remeneu-la amb un batedor manual durant un parell de minuts.
Passeu-la per una batedora elèctrica fins que torni a estar a temperatura ambient i després poseu-la al frigorífic.
L'endemà ja podreu treballar la trufa.
1h
Notes
La recepta d'avui és la que està a la pàgina 44 del llibre "Postres de l'Arimany de Tarragona" de Salvador Arimany i Minguella (Cossetània Edicions). Amb aquesta recepta vull retre homenatge a qui ha fet tant per la pastisseria a Tarragona. Vaig demanar permís a la seva filla Rosó per a publicar-la i aquí la teniu. La veritat és que han sortit unes trufes boníssimes. Amb les quantitats indicades n'he fet 90. Les he congelat i sortiran dissabte a la festa d'aniversari de la meva néta.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3344 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.