Codonyat
Categoria:
Postres i dolços
Típica de: Catalunya
Estació: tardor
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un quilo de codonys.
- 500 grams de sucre. O més si el voleu més dolç.
Utensilis
Una olla mitjaneta.
Elaboració
Posem els codonys pelats i tallats a trossos i el sucre en una olla, i ho deixem 24 hores, tapat amb un drap de cuina. Hi deixem les peladures també.
Passat aquest temps, veurem que el sucre s'ha desfet, i ha quedat un suc fosc.
Posem la mateixa olla al foc, i ho fem bullir tot durant uns 30 minuts amb una mica d'aigua, havent tret abans algunes peladures i els cors
Ho trinxarem amb una batidora manual, i ho seguirem bullint a foc lent, remenant contínuament per tal que no se'ns enganxi, fins que veiem que queda una pasta compacta.
Ho deixarem refredar, i llest per a posar-ho en motlles i menjar.
1h
Notes
Aquest postre, és deliciós acompanyat de qualsevol formatge blanc. El de "la tetilla", és un dels més adients.
Podem fer-lo també sense deixar-lo 24 hores amb el sucre. Aleshores cal bullir els codonys sols, amb algunes peladures i sense els cors, i desfent a part amb una mica d'aigua el sucre.
Etiquetes: Membrillo Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
17739 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.