Orada al forn amb llagostins

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Oli d'oliva
  • 1 ceba
  • 2 patates
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 tomàquet
  • 1 got de vi blanc
  • 6/8 llangostins
  • 10 musclos
  • 2 orades
  • 1 raig de whisky
  • Sal

2 racions

Utensilis

Bandeja pel forn

Elaboració

Tallem les patates a rodanxes i les fregim lleugerament en una paella amb oli. quan hem passat
les patates per la paella, les posem al fons de la safata de forn i hi tirem una part de l'oli que ha quedat a la paella per sobre.
Afegim la ceba tallada a la juliana per sobre de les patates.
Damunt de la ceba hi posem les orades, ja netejades i salpebrades. Als cantons de la safata hi posem la cabeça d'alls sencera sense pelar i el tomàquet tallat pel mig. Quan tenim tot això col·locat, ho posem el forn a 150 graus i ho deixem coure uns 25 minuts.
En acabar la cocció, hi afegim els llagostins i també els musclos.
Tot seguit, hi posem el got de vi blanc. Aleshores, hem de vigilar la reducció i, si fa falta, hi podem afegir una mica de brou de peix.
En aquesta recepta hi podem afegir un toc personal bastant lliure. Podem, per exemple, posar pebrot per sobre de les orades, afegir un tall de bacó o una fulla de llaure dins de l'orada, o tirar-hi un raig de whisky per sobre i flamejar-ho. Quan ho tenim acabat, ho podem servir directament, ja que es serveix ben calent.

50min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3582 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: