Arròs de galeres, eringhy, carxofes i sípia

Ingredients

  • 300 g de galeres
  • 1 sípia petita
  • 2 carxofes
  • 1 bolet eringhy
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd tipus italià
  • 1 dent d'all
  • 4 tasses (cafè) d'arròs
  • fumet de peix
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

4 racions

Elaboració

Posem oli a paella i enrossim les galeres. Les separarem. En el mateix oli passem el bolet tallat, que és molt semblant a un cep, i el juntem a les galeres.
Sense netejar la paella sofregim la ceba i el pebrot, a foc mitjà. Quan estiguin enrossits hi afegim la sípia tallada a dauets, una carxofa tallada a trossos i la dent d'all. Salpebrem.
Com que acostumo a fer aquest arròs els dissabtes pel matí, un cop he fet el sofregit afegeixo l'arròs, el deixo un parell de minuts remenant i apago el foc. Així s'està tot el matí, perquè s'empapa de les
substàncies del peix i del sofregit. Al migdia, quan hem de dinar torno a escalfar la paella i ja aboco el fumet. Deixo uns 10 minuts que es cogui i en els últims 5 o 7 minuts hi
poso les galeres i el bolet. Provo de sal.

35min

Notes

El servim ben emplatadet i amb unes xips de carxofa. En aquest arròs no hi posava mai sípia, però he esmorzat amb la meva amiga Maite i ella m'ha comentat que li posava.
Ho he fet i el resultat ha sigut esplèndid. Ah, si us fa peresa menjar galeres perquè punxen hi ha una manera d'arreglar-ho. Talleu les punxes del costat amb les tisores i veureu com
no hi problema a l'hora menjar-les. És facilíssim.


Recepta de cuina de Arròs de galeres, eringhy, carxofes i sípia

Emplatat

Recepta de cuina de Arròs de galeres, eringhy, carxofes i sípia

Ingredients

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2322 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Susanna Gambin Nogué diu:
Hola Nani, guapa tu

com sempre un plat deliciós

mil petonets Susanna
Nani Nolla diu:
Moltes gràcies Susanna. Però t'he de dir que el millor del plat és lo econòmic que és: les galeres 3 €, el bolet 1,20 € i la sípia 2,50 €. La resta ho pots calcular i el fumet, que el tenia congelat, en el seu moment el vaig fer amb espines d'altres peixos. Això vol dir que la cuina vol temps. Una abraçada.

Afegir comentari
 

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: