Suquet de muxina de Tarragona
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Tarragona
Estació: primavera estiu tardor hivern
Ingredients
- 3 muxines tallades a trossos
- 3 patates esqueixades
- 1/2 pebrot verd
- 1 pastanaga
- 1 ceba mitjana
- 1 fulla de llorer
- 1 dent d'all
- oli d'oliva
- sal i pebre
- 1/2 got salsa romesco
- 1/2 got de vi blanc
- fumet de peix
2 racions
Elaboració
Farem un sofregit amb la ceba, la pastanaga i el pebrot, tot tallat a dauets, i salpebrem. Quan estigui daurat hi afegim les patates, l'all talladet i la fulla de llorer i remenem durant un parell de minuts. Aboquem el vi blanc i deixem que arrenqui el bull i esperem un altre parell de minuts. Comprovem que les patates estiguin fetes.
Hi posem el fumet que cubreixi les patates i a foc mitjà ho deixem 10 minuts. Ara ja hi posem el peix i el romesco i foc mitjà 5 minuts més. Tapem la cassola i deixem reposar.
35min
Notes
Servim amb un vi ben fresquet. Un pa ben bo per a sucar. Aquest peix no l'havia menjat mai i l'altre dia un amic del Serrallo me'l va recomanar. Jo he fet el sofregit amb la ceba, la pastanaga i el pebrot tallat a dauets perquè m'agrada trobar-me'ls.
Això ha de ser a gust de cadascú. A més és ben econòmic: les moixanes m'han costat 4,90 € (mig quilo). No tenen espines, només una central. Ja us podeu imaginar com estava de bo. A part he fet un allioli per a mi que m'agrada molt.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3245 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.