Sopa amb brossa

Ingredients

  • 2 peces de pollastre
  • 150 g de llonganissa fresca
  • 1 ou
  • farina de pa
  • oli d'oliva
  • pa torrat
  • 2 ous durs
  • 1 litre de caldo (millor casolà)
  • 1 patata
  • 1 pastanaga
  • 1 tros de porro
  • 1 branca d'api
  • llesques de pa torrat

4 racions

Elaboració

Fem un caldo amb la pastanaga, patata, porro, api i el pollastre. Bullim uns 30 minuts.
Mentrestant fem les pilotetes amb la llonganissa, l'ou i la farina de pa. Fem-les petitones. Les enfarinem i fem una passada per la paella que es fregeixin suaument. Reservem en un plat amb paper de cuina.
Bullim els ous. Reservem. Quan el caldo estigui fet el colem i el fiquem en una cassola on hi posarem les llesquetes de pa torrat. Com més bo sigui el pa millor, perquè tindrà més consistència.
Deixem que s'empapi bé i el desfarem amb unes varilles manuals (que els trossos quedin petits). Tallarem el pollastre a trossets ben petits. Els ous també. Ho abocarem tot a la cassola juntament amb les pilotetes.
Si es fa el dia abans ens quedarà més bona.

1h

Notes

Aquesta recepta és la manera senzilla de fer-la, que es pot fer durant l'any quan l'ànima ens demana una sopeta. La recepta bona és la que fem per Nadal a la nostra familia i que us la posaré quan arribi el moment.
És una tradició de molts anys a casa, de molts, i és el vaixell insignia del receptari familiar. La meva germana Beti i jo ja competim per a veure qui la fa millor.
A més he amanit la patata, la pastanaga i el porro del caldo amb un oli d'oliva DO Siurana, pebre i flor de sal, i ha servit per a fer un aperitiu mentre paravem la taula.
Això ho vaig veure fer una vegada a l'Arguiñano i queda molt be.


Recepta de cuina de Sopa amb brossa
Per a servir
per Nani Nolla
Recepta de cuina de Sopa amb brossa
Ingredients
per Nani Nolla
Recepta de cuina de Sopa amb brossa
L'aperitiu
per Nani Nolla

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2711 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

4 comentaris:

Teresa Vives Mariné diu:
Hola Nani,
Aquesta sopa, la feiemi faig quasi igual de tota la vida a casa.
Ho vaig aprendre de la meva sogra.
El que passa, és que nosaltres li d'eiem "sopa bruta"
Una abraçada.
Nani Nolla diu:
Ets del Baix Camp? Perquè aquesta sopa és bastant comú en aquesta comarca. L'autèntica, que és la que fem per Nadal, és molt més completa.
Una abraçada.
Ares Bonamusa diu:
Hola Nani:
Es una sopa boaníssima, em vaig fer gran menjant-la, una recepta heredada de la meva mare.
Felicitats.

Ares
Nani Nolla diu:
Moltes gràcies. Per Nadal espero posar la de sempre. Aquesta és molt senzilla.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: