Sopa amb brossa
Categoria:
Sopes i cremes
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 2 peces de pollastre
- 150 g de llonganissa fresca
- 1 ou
- farina de pa
- oli d'oliva
- pa torrat
- 2 ous durs
- 1 litre de caldo (millor casolà)
- 1 patata
- 1 pastanaga
- 1 tros de porro
- 1 branca d'api
- llesques de pa torrat
4 racions
Elaboració
Fem un caldo amb la pastanaga, patata, porro, api i el pollastre. Bullim uns 30 minuts.
Mentrestant fem les pilotetes amb la llonganissa, l'ou i la farina de pa. Fem-les petitones. Les enfarinem i fem una passada per la paella que es fregeixin suaument. Reservem en un plat amb paper de cuina.
Bullim els ous. Reservem. Quan el caldo estigui fet el colem i el fiquem en una cassola on hi posarem les llesquetes de pa torrat. Com més bo sigui el pa millor, perquè tindrà més consistència.
Deixem que s'empapi bé i el desfarem amb unes varilles manuals (que els trossos quedin petits). Tallarem el pollastre a trossets ben petits. Els ous també. Ho abocarem tot a la cassola juntament amb les pilotetes.
Si es fa el dia abans ens quedarà més bona.
1h
Notes
Aquesta recepta és la manera senzilla de fer-la, que es pot fer durant l'any quan l'ànima ens demana una sopeta. La recepta bona és la que fem per Nadal a la nostra familia i que us la posaré quan arribi el moment.
És una tradició de molts anys a casa, de molts, i és el vaixell insignia del receptari familiar. La meva germana Beti i jo ja competim per a veure qui la fa millor.
A més he amanit la patata, la pastanaga i el porro del caldo amb un oli d'oliva DO Siurana, pebre i flor de sal, i ha servit per a fer un aperitiu mentre paravem la taula.
Això ho vaig veure fer una vegada a l'Arguiñano i queda molt be.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2711 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.