Ametlles garrapinyades

Ingredients

  • 1 tassa d'ametlles crues
  • 1 tassa de sucre
  • 1 tassa d'aigua

Utensilis

Paiella de base gran ó cassola de ferro colat.
cullera de fusta

Elaboració

En una paella de base gran, hi posem les ametlles, el sucre i l'aigua.
Coem primer a foc viu, anem remenant tota l'estona, en el moment que l'aigua s'ha evaporat ens queda una altra vegada el sucre i l'ametlla per separat, no deixem de remenar. És en aquest moment que comença a caramel·litzar el sucre i a adherir-se a l'ametlla. Abaixem el foc una mica sense parar de remenar, les ametlles comencen a petar... és senyal que estem acabant. Si veiem que el sucre torna a desfer-se és perquè hi ha massa escalfor, retirem del foc un moment i seguim remenant. Haurem acabat quan tot el sucre s'hagi adherit a les ametlles.
Aboquem les ametlles sobre el marbre i les anem separant si veiem que s'enganxen.
Les deixem refredar i les guardem en un pot ben tancat.

20min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

12640 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: