Ametlles garrapinyades
Categoria:
Postres i dolços
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 tassa d'ametlles crues
- 1 tassa de sucre
- 1 tassa d'aigua
Utensilis
Paiella de base gran ó cassola de ferro colat.
cullera de fusta
Elaboració
En una paella de base gran, hi posem les ametlles, el sucre i l'aigua.
Coem primer a foc viu, anem remenant tota l'estona, en el moment que l'aigua s'ha evaporat ens queda una altra vegada el sucre i l'ametlla per separat, no deixem de remenar. És en aquest moment que comença a caramel·litzar el sucre i a adherir-se a l'ametlla. Abaixem el foc una mica sense parar de remenar, les ametlles comencen a petar... és senyal que estem acabant. Si veiem que el sucre torna a desfer-se és perquè hi ha massa escalfor, retirem del foc un moment i seguim remenant. Haurem acabat quan tot el sucre s'hagi adherit a les ametlles.
Aboquem les ametlles sobre el marbre i les anem separant si veiem que s'enganxen.
Les deixem refredar i les guardem en un pot ben tancat.
20min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
12215 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.