Rellomillo amb salsa d'ametlles

Ingredients

  • 1 llaminera de porc
  • 100 grs. d'ametlla torrada
  • 200 c.c. de nata líquida 18% m.g.
  • 400 c.c. de llet sencera
  • 1 copeta de vi ranci
  • 1 ceba de Figueres
  • farina blanca (per enfarinar la carn)
  • pebre negre
  • opcional: nou moscada

Utensilis

Ens anirà bé disposar d'una picadora elèctrica per triturar les ametlles però, si no en tenim, amb un morter podem passar.

Elaboració

Filetejar la llaminera a rodanxetes fines, salpebrar i enfarinar.
Pelar i triturar l'ametlla torrada. Jo ho faig amb la picadora elèctrica; que quedi com una farina una mica granelluda.
Picar la ceba ben fina.
Posar oli en una paella i fregir lleugerament la carn. Hem de tindre en compte no fregir-la massa perquè no s'endureixi, només tomba i tomba, i l'anem col·locant dins d'una cassola. En aquell oli de la paella hi confitarem la ceba picada. La deixarem que es vagi fent lentament; remenant de tant en tant. Quan estigui ben reduïda li tirarem el vi ranci i esperarem uns instants a que s'evapori l'alcohol; aleshores afegirem la nata i la llet calentes. Quan arrenqui el bull és el moment de posar-hi l'ametlla picada, afinar de sal, de pebre i, si és que n'hi volem, un xic de nou moscada. Proveu-la; la llet és molt dolça i sovint cal afegir una mica més de sal. Abocar aquesta salsa ben calenta damunt del rellomillo que tenim reservat dins la cassola i que faci xup xup un parell de minuts amb el foc al mínim; sobretot, al MÍNIM!. Hem de recordar que si li donem més cocció del compte, la carn s'endurirà.
Deixem-la reposar tapada una estona.
Es pot fer sense ceba, i també queda molt bé.

Notes

Al primer moment ens pot semblar que hi ha massa salsa però durant el repòs reduirà i espessirà molt.
Com acompanyament d'aquest plat a casa ens agrada una mica d'arròs basmati o puré de patates.
És molt fàcil de fer i agrada a petits i grans!


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

15808 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: