Truita de bacallà a la basca
Categoria:
Ous i làctics
Tipus de plat: Truita
Típica de: Espanya → País basc
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un pebrot verd tipus Italià
- Una ceba
- 100 grams de bacallà esqueixat dessalat
- Tres ous
- Oli d'oliva
1 racions
Utensilis
Una paella gran
Un bol de vidre mitjà
Un batedor de varetes
Un espàtula de fusta
Elaboració
Primerament, en una paella amb un raig d'oli, fregim la ceba i el pebrot verd tallats a juliana molt fina a foc mitjà fins que les verdures estiguin ben fregides, tot seguit hi afegim el bacallà ben escorregut i esmicolat, i deixem que cogui tot junt uns cinc minuts, i ho reservem.
A part, en un bol de vidre, esclatem els tres ous i els batem amb el batedor de varetes.
Seguidament, incorporem la barreja del bacallà i les verdures, ho remenem tot plegat, i seguidament, posem una paella de mida mitjana a foc mitjà amb un raig d'oli, i quan l'oli és ben calent, tirem la barreja per fer la truita, ho remenem amb l'espàtula de fusta fins que hagi quallat una mica, i amb l'ajuda d'un plat, girem la truita, afegim un rajolí d'oli a la paella, i tornem a posar la truita per acabar de fer-la.
Quan ja tenim la truita cuita al nostre gust, ja la podem servir a taula.
.
15min
Notes
Cal saber que aquest tipus de truites, són molt sucoses, sense arribar a ser crues.
Farem tantes truites com comensals seguin a taula.
Aquesta truita, la vaig aprendre a fer quan treballava a la sidreria " el mas de l'avi¨ ara farà més o menys uns trenta anys, i vaig tenir la sort, que en aquella època la dirigia el xef amb una estrella Michelin, en Diego Campos propietari del restaurant " el rincón de Diego¨ de Cambrils.
Etiquetes: La cuina de les truites La meva cuina del bacallà Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
9257 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.