Cigrons estofats amb orella de porc
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dues orelles de porc
- Un quilo de cigrons cuits
- Cinc grans d'all pelats
- Una ceba picolada
- Tres fulles de llorer
- Pa fregit
- Ametlles torrades
- Julivert
- Tomàquet fregit
- Ví blanc
- Conyac
- Pebre negre en gra
- Una ceba tallada per la meitat
- Una branca d'àpi
- Sal
- Oli d'oliva
- Aigua
12 racions
Utensilis
Una olla mitjana
Una cassola fonda
Elaboració
Primerament, netegem les orelles en el foc, per si tenen pels.
Després, posem les orelles en una olla amb aigua : sal, l'api, la ceba tallada en dues parts, dues fulles de llorer,dos grans d'all pelats, i un grapat de grans de pebre negre.
Quan les orelles ja són cuites, les traiem i escorrem el brou de la cocció i el reservem.
A part, en una cassola fonda, fregim: la ceba picolada, una fulla de llorer i un gra d'all pelat. Quan és mig fregit, afegim tomàquet fregit de pot i hi afegim un raig de ví, i un raig de conyac. Afegim una mica del brou de la cocció de les orelles i deixem que cogui a foc baix.
A part, agafem les orelles, i les tallem a trocets menuts, les afegim a la cassola, juntament amb els cigrons i una mica de suc de courels ( si pot ser).
Mentrestant, agafem: un gra d'all pelat, julivert, pa fregit i ametlles torrades, i amb una mica de brou, fem una picada, i l'afegim a la cassola. Deixem que cogui tot plegat uns deu minuts més, i ja és llest per servir. Nota- no ha de quedar ni massa espés, ni massa clar, doncs es tracta d'un potatge.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3318 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.