Calamars farcits
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Vuit calamars de mida mitjana
- 800 grams de carn trinxada de porc
- Julivert picolat
- 100 grams de pèsols bullits
- Sal
- Oli d'oliva
- Pa fregit
- Ametlles torrades, pelades.
- Un pessic de xocolata en pols
- Vi blanc
- Vuit escuradents
- Tres ous bullits, picats
- Dues fulles de llorer
- Una ceba picada
- Sofregit de tomàquet
- Conyac
- Dos alls ratllats
4 racions
Utensilis
Un atuell fondo
Una cassola de terrissa gran
Elaboració
Primer de tot, netegem els calamars, els hi traiem l'ungla de plàstic, i els hi traiem les potes i les aletes. En una paella amb oli d'oliva, saltem les aletes i les potes, i quan són fredes, les picolem, i les reservem. En un atuell, barregem : la carn salpebrada, les potes i les aletes dels calamars, els pèsols, els ous picats, el julivert i dos alls ratllats.
Seguidament, ho barregem ben barrejat, i farcim els calamars. Els tanquem amb un escuradents, i els reservem.
A part, en una cassola de terrissa, fregim amb oli d'oliva : la ceba, els alls, dues fulles de llorer, i un punt de sofregit de tomàquet. Quan és fregit, afegim un raig de vi blanc, hi afegim un raig d'aigua. Quan ja és cuit, ho passem per la batedora, i pel colador xinès.
Ho posem al foc a nivell, més aviat baix, hi incorporem les calamars en cru, i deixem que vagin fent xup-xup.
A part, fem una picada amb: pa fregit, un all, julivert, ametlles torrades, i un pessic de xocolata. Ho afegim a la cassola amb els calamars, i deixem que s'acabin de coure.
Corregim de sal, i si veiem que la salsa queda una mica líquida, l'espessim amb un xic de farina de blat de moro diluïda amb aigua freda. Quan els calamars ja són cuits en el seu punt, ja els podrem servir.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1293 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.