Flam d'ou
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Flam
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un litre de llet sencera
- Set ous sencers
- 200 grams de sucre
- Una pell de taronja
- Una pell de llimona
- Una branca de canyella
- Caramel líquid
- Aigua
7 racions
Utensilis
Set flameres d'alumini o acer inoxidable, de mida mitjana
Una safata metàl·lica fonda pel bany maria
Dos fulls de paper de diari
Elaboració
En un cassó, bullim : la llet, el sucre, la pell de taronja, de llimona, i la canyella.
A part, en una safata fonda, posem unes fulles de paper de diari, perquè l'aigua no ens bulli massa, i ens entri a les flameres. Seguidament, fiquem les flameres, hi posem caramel líquid en el fons ( de pot ). El podem cremar nosaltres, però així és més ràpid, i també queda bé.
Quan la llet ja és freda, traiem les pells, hi afegim set ous sencers, batuts, i ho passem per la batedora elèctrica.
Seguidament, omplim les flameres, seguidament omplim la safata per anar al forn, amb aigua, fins a mitges flameres.
Ho enfornem a 180º, uns 45 minuts, i quan són cuits, els traiem i deixem refredar abans de posar-ho a la nevera, fins el moment de servir-ho.
1h
Notes
Per un litre de llet, acostumen a sortir uns set flams.
Jo acostumo a bullir la llet, amb : pell de taronja, llimona, i canyella, Tambés es pot bullir sense, peró així, queda més gustós el flam.
Etiquetes: Flam Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
8124 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.