Bacallà Randi Coglioni
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Remenat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un quilo de bacallà, de la part del morro
- Aigua
- Una fulla de llorer
- Tres alls pelats
- Cinc rovells d'ou
- Tres decilitres d'oli d'oliva
6 racions
Elaboració
En un cassó amb aigua i una fulla de llorer, posem a bullir el bacallà, i quan fa una capa blanca, el traiem i el deixem refredar.
Seguidament, l'esmicolem dintre d'una cassola amb tapa, que sigui ben ampla.
Agafem els alls, els matxuquem en el morter, i els hi afegim a la cassola, amb el bacallà.
Tot seguit, afegim els rovells d'ou, i l'oli.
Tapem la cassola i anem fent moviments giratoris, fins que tot estigui ben lligat, com si fos un allioli.
Per fer aquest bacallà, és interessant que intervinguin dues o més persones, doncs resulta una mica cansat, sobretot cap al final, quan la salsa és més espessa.
Tot seguit, ja ho tenim llest per servir a taula, si voleu, damunt una llesca de pa de pagès.
1h
Notes
Aquesta recepta, el meu cunyat l'Antoni (e.p.d.). la va aprendre a fer a Gandesa (la Terra Alta), i ell me la va ensenyar a fer a mi.
Etiquetes: La meva cuina del bacallà Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1941 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.