Xili amb carn

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Mèxic → Tot el païs
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 500 grams de carn trinxada de porc
  • 300 grams de mongetes rogenques, (les podem coure a casa, o poden ser de pot)
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Un pot de Tabasco
  • Sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Vi negre
  • Oli d'oliva
  • Una ceba pelada
  • Tres alls pelats
  • Una pastanaga pelada
  • Un tros de blanc d'api
  • Dues fulles de llorer
  • Nou moscada

6 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Una cullera de fusta
Uns estalvis

Elaboració

Primer de tot, agafem totes les verdures, i les passem per la picadora.
Tot seguit, agafem les verdures i la carn, i les posem a fregir amb oli d'oliva, en una cassola fonda. Quan ja porta una estona fregint-se, ho salpebrem, hi afegim un pessic de nou moscada, hi donem unes voltes, i deixem que segueixi fregint.
Quan ja és gairebé cuit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, i un bon raig de vi negre.
Tot seguit, afegim el Tabasco que vulguem pel punt de picant que desitgem.
Seguidament, afegim les mongetes rogenques, ho remenem una mica, corregim de sal, i ho deixem coure tot plegat uns deu minuts més, abans de servir-ho a taula, amb la mateixa cassola.

1h

Notes

Aquest Xili amb carn, és una versió molt personal, que la feia pels turistes Anglesos, quan treballava a la Costa Daurada, i com que el feia picant, s'inflaven de veure cervesa.
La versió " Catalana", ja veureu que és molt gustosa i agradable de menjar.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

971 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: