Panellets casolans
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: tardor
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Kg. de farina d'ametlla (millor si és Marcona)
- 750 gr. de sucre
- 150 gr. de boniato o patata cuits
- 7 rovells d'ou
- 1 ou sencer
- 1 culleradeta de sucre de vainilla
- Ratlladura fina d'una llimona
- Sucre amb pols per rebossar-los
Elaboració
Tallar el boniato o patata a cuadrets, bullir fins que sigui tou, colar-lo i deixar-lo arrefredar.
En un bol barrejar la farina d'ametlla, el sucre, el sucre de vainilla i la ratlladura de llimona. Remenar bé. Afegir el boniato (cal aixefar-lo amb una forquilla quan està tebi)i seguir remenant. Afegir els rovells d'ou i al final l'ou sencer. Amassar bé amb les mans fins que quedi una massa omogènia que ja no s'enganxi a les pareds del bol. Deixar reposar unes hores o tota la nit.
Escalfar el forn a 180º. Fer boletes del tamany d'una nou, pasar-les pel sucre amb pols i distribuir-les sobre paper vegetal o albal amb que haurem cobert la safata del forn. Es poden decorar amb una ametlla sencera, una cirera confitada, pinyons...
Quan comencin a clivellar-se, treurem la safata del forn per que ja estaran cuits. Deixar-los refredar abans de col.locar.los a la safata, sinó es trenquen.
Notes
Cal tenir varies safates de forn, perque amb una sola no en tindreu prou ja que s'han de deixar refredar per emplatar.
Etiquetes: Dolços Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
9895 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.