Bacallà a la Brás
Típica de: Portugal
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 4 trosos de bacallà dessalat (es pot fer servir bacallà esqueixat)
- 2 cebes mitjanes
- 750 g de patates
- Oli d'oliva
- 2 alls
- 2 fulles de llorer
- 6 ous
- Julivert
- Sal i pebre
- Olives negres d'Aragó
4 racions
Utensilis
Hi ha estris per tallar les patates palla, és més cómode i ràpid que fer-ho a mà.
Elaboració
En una cassola amb una mica d'oli, es sofregeixen les cebes tallades a rodelles, els alls tallats a làmines o picats i les fulles de llorer. Quan la ceba comença a estar tova, s'afegeix el bacallà esmicolat, es deixa ofegar una estona a foc lent i es retira. Es tallen les patates en juliana com per fer patates palla, es fregeixen en oli calent i es deixen escórrer en paper de cuina perquè absorbeixi l'oli sobrant. Un cop fregides, s'afegeixen a la cassola on hi ha la ceba i el bacallà i es barreja. Es baten els ous en un bol, es posa la cassola al foc i s'afegeixen els ous batuts. Cal remenar-ho bé, però sense deixar que l'ou qualli, sinó que ha de conservar una certa humitat. S'hi posa pebre negre i, si cal, sal. És millor afegir sal al final, perquè el bacallà, tot i estar dessalat, podria tenir encara un punt salat. Es decora amb el julivert picat i olives negres.
45min
Notes
Brás és un cognom portuguès, i la recepta sembla que fa referència a un fondista del Barrio Alto de Lisboa que l'hauria ideat. És autènticament deliciós.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Enllaça aquesta recepta:
2687 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.