Endivies al forn, amb salsa Roquefort
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Tres endivies
- Nata líquida
- Sal
- Oli d'oliva
- Conyac
- 200 grams de formatge Roquefort, o Danès blau, ( és més ceonòmic )
- Pebre negre en pols
2 racions
Elaboració
Primer de tot, agafem les endivies, i les tallem en quatre trossos, menys una, que la tallarem a rodelles. Un cop tallades, les posem en una safata per anar al forn, i les enfornem a 180º, salpebrades, i amb un raig d'oli d'oliva, fins que són cuites.
Tot seguit, les posem en el plat en forma de creu, i en el centre, fem un niu, amb les rodelles d'endivia.
A part, agafem el formatge, un bon raig de nata líquida, un toc de conyac, i posem a coure en un cassó, a foc baix. Anem remenant amb el vatedor de varetes, fins aconsseguir, una salsa fina i homogènea, amb la que cobrirem les endivies abans de servir-les a taula.
40min
Notes
Les endivies cuites en el forn, a la graella, o simplement fetes a la planxa, tenen una cosa positiva : que no amarguegen.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3399 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.