Mongetes del ganxet, guisades amb romesco

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 600 grams de mongetes del ganxet, seques
  • Quatre cullerots, de salsa romesco, ( està en les meves receptes)
  • Sal
  • Aigua
  • Una branca d'àpi
  • Dues fulles de llorer
  • Una ceba pelada
  • Mitja cabessa d'alls
  • Un got de conyac
  • Un polsim de bicarbonat

6 racions

Elaboració

Primer de tot, posem les mongetes en remull amb aigua, sal, i un polsim de bicarbonat, la nit anterior. En el moment de coure-les, les posem en una olla amb aigua, i tot seguit, afegim : l'àpi, la ceba, els alls, i el llorer, i les fem bullir, fins que són cuites, i les reservem.
A part, en una cassola de terrissa, posem un got de conyac, i l'escalfem.
Quan el conyac és calent, l'encenem, i deixem que vagi cremant, fins que s'apagui tot sol.
Seguidament, afegim el romesco, anem remenant amb el batedor de varetes, hi afegim una mica del brou de bullir les mongetes, i deixem que cogui uns cinc minuts.
A continuació, afegim les mongetes ben escorregudes, i deixem coure tot el conjut, uns deu minuts més, abans de treure-ho a taula.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4400 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: