Rap amb gambes i cloïsses

Ingredients

  • 8 talls de rap
  • 8 gambes grosses
  • 16 cloïsses
  • 4 grans d'all (3 fregits, 1 de cru)
  • Brou de peix
  • 3 tomàquets madurs
  • 4 llesques de pa fregit
  • 30 g entre ametlles i avellanes
  • 1 copeta de vi blanc o ranci
  • Julivert, llorer
  • Sal, oli i farina
  • 1 nyora

4 racions

Elaboració

Fregir 3 alls, amb el mateix oli fregir el pa, posar-ho en el morter amb al julivert.
Salar i enfarinar el rap, en el mateix oli i posar en una cassola de terrissa.
En el mateix oli fregir el tomàquet ratllat, posar el vi i deixeu-ho reduir, posar el caldo i la picada feta amb el pa fregit, els alls i el julivert i la nyora (nomes la polpa i previament remullada) i el llorer. Deixeu-ho coure uns 15 minuts.
Passar la salsa pel colador xinés i abocar-la a la cassola del rap, posar les gambes cres i les cloïsses obertes.
Fer una segona picada amb l'all cru i els fruits secs, tirar-la per sobre el peix i posar la cassola al foc fins que arrenqui el bull i passar-la al forn calent uns 10 minuts (cassola tapada).
Servir amb la mateixa cassola.

Notes

Recordeu que quan feu algun plat al forn, on hi hagi suc, la cassola estarà tapada. Perqué no s'evapori el suc.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

14400 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: