Bunyols de formatge

Ingredients

  • 150 g de formatge emmental suís (és més gustós que el francès)
  • 250 g de farina
  • 60 g. de mantega
  • 6 ous
  • 1/2 litre d'aigua
  • Oli
  • Sal
  • Nou moscada

4 racions

Elaboració

Es posa l'aigua en un cassó al foc amb la mantega. Quan comença a bullir es tira la farina de cop i es bat ben fort fins a aconseguir una pasta fina. En cas que quedin grumolls, es posa un moment al foc, i sense deixar de remenar, es desfan. Tot seguit s'afegeix de cop el formatge ratllat i els ous, d'un en un, es va remenant fin que quedi una pasta homogènia, s'afegeix la sal i la nou moscada, es barreja i es deixa reposar dues hores. Es posa una paella amb oli abundant al foc i es van fregint els bunyols. Si no us convenen els fregits, o per disminuir l'impacte calòric, podeu formar pilonets una mica més gran que una nou en una safata de forn, procurant que quedin separades perquè augmentaran de volum, o be fer boles amb una mànega pastissera, i coure'ls al forn a 180 durant uns 15-20 minuts.

30min

Notes

Els sistema per fer aquests bunyols és semblant al que es fa servir per fer pasta de choux o de lioneses, el que varia són els ingredients.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2688 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: