Bunyols de formatge
Categoria:
Ous i làctics
Tipus de plat: Bunyols
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 150 g de formatge emmental suís (és més gustós que el francès)
- 250 g de farina
- 60 g. de mantega
- 6 ous
- 1/2 litre d'aigua
- Oli
- Sal
- Nou moscada
4 racions
Elaboració
Es posa l'aigua en un cassó al foc amb la mantega. Quan comença a bullir es tira la farina de cop i es bat ben fort fins a aconseguir una pasta fina. En cas que quedin grumolls, es posa un moment al foc, i sense deixar de remenar, es desfan. Tot seguit s'afegeix de cop el formatge ratllat i els ous, d'un en un, es va remenant fin que quedi una pasta homogènia, s'afegeix la sal i la nou moscada, es barreja i es deixa reposar dues hores. Es posa una paella amb oli abundant al foc i es van fregint els bunyols. Si no us convenen els fregits, o per disminuir l'impacte calòric, podeu formar pilonets una mica més gran que una nou en una safata de forn, procurant que quedin separades perquè augmentaran de volum, o be fer boles amb una mànega pastissera, i coure'ls al forn a 180 durant uns 15-20 minuts.
30min
Notes
Els sistema per fer aquests bunyols és semblant al que es fa servir per fer pasta de choux o de lioneses, el que varia són els ingredients.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2688 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.