Melós de vedella al ví negre

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Cinc galtes de vedella,( melós)
  • Cinc patates grosses, pelades
  • 300 grams, de cebetes del " platillo"
  • Una ceba picolada
  • Una pastanaga picolada
  • Una branca d'àpi, picolada
  • Tres alls picolats
  • Dos porros, picolats
  • Una fulla de llorer
  • Un brot de farigola
  • Picada d'all i julivert, feta amb la batedora
  • Farina
  • Sal
  • Dos gots de ví negre,( si pot ser, del Priorat)
  • Oli d'oliva
  • Brou de pollastre,( pot ser de brick)
  • Sucre
  • Mel
  • Vinagre de mòdena

6 racions

Utensilis

Mini pimer
Colador xinès
Un estri per fer boles de patata

Elaboració

Primer de tot, pelem les cebetes, i les posem en una paella amb: sal, sucre, i un raig d'oli, a foc suau. Quan ja són mig rosses, afegim: un raig de vinagre, un raig de mel, i un raig de ví negre. Les anem remenant, fins que són toves, i les reservem.
A part, agafem les patates, i anem fent boletes, tot fregint-les en una paella amb oli d'oliva. Quan són mig rosses, afegim tres cullerades de picada, donem unes voltes, i les reservem.
En una cassola una mica fonda, amb una mica d'oli d'oliva, fregim: l'àpi, la ceba, els alls, el llorer, la pastanaga, i la farigola. Quan tot plegat és fregit, afegim el ví negre, i el brou. Tot seguit, retirem les herbes, i passem el mini pimer. Amb l'ajud del mini pimer, ho passem pel colador xinès, a la cassola de terrisa on l'acabarem de cuinar.
En una paella amb oli d'oliva, fregim la galta de vedella, tallada en filets regulars, salada i enfarinada previàment.
A mida que és fregida, l'anem posant a la cassola, amb la salsa, a foc moderat.
Corregim de sal, i quan la carn ja és gairebé cuita, afegim les cebetes, i les boletes de patata. Deixem que s'acabi de coure tot el conjunt, i ja ho podrem treure a taula, en la mateixa cassola.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

12031 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de gener:

Arròs amb bacallà
Arròs amb bacallà
Arrossos i pastes
Escarola amb romesco i bacallà
Escarola amb romesco i bacallà
Amanides i plats freds
Escalivada amb ganyims  i anxoves
Escalivada amb ganyims i anxoves
Amanides i plats freds Amanida
Xoriç a la sidra
Xoriç a la sidra
Carns Aperitiu
Tortell de Reis
Tortell de Reis
Postres i dolços Coca

Veure receptes de gener i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: