Canelons d'espinacs amb pernil, panses i pinyons
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Setze plaques de pasta de canelons
- Aigua
- Sal
- Mantega
- Formatge ratllat
- 100 grams, de pernil salat, picolat
- Mitja ceba picolada
- 250 grams, d'espinacs congelats
- 50 grams, de panses de corint
- 50 grams, de pinyons
- Salsa beixamel
- Oli d'oliva
4 racions
Utensilis
Quatre cassoletes de terrissa, de mida mitjana
Un drap, de cotó blanc,( per embolicar els canelons)
Elaboració
En una cassola ample, posem aigua, sal, i un punt de mantega. Quan l'aigua comença a bullir, efegim les plaques de canelons, ben separades l'una de l'atre, i anem remenant, perqué no s'enganxin, les unes amb les altres. Quan són cuites al " dente ", les posem en aigua freda, i les anem posant damunt el drap de cotó, i les reservem.
A part, en un cassó amb aigua bullint, escaldem: els pinyons, les panses, i els espinacs nets i picolats, í els reservem. A continuació, en una paella amb oli d'oliva, fregim la ceba picolada, i quan és cuita, afegim : el pernil picolat, els pinyons, les panses i els espinacs. Deixem que cogui tot plegat uns deu minuts, i ja podrem passar a farcir els canelons.
Anem omplint les plaques de canelons amb la farsa, els enrotllem, i els posem de quatre en quatre en les cassoletes. A continuació, els cobrim amb beixamel, els espolsem amb formatge ratllat, i els hi posem unes nous de mantega al damunt, perqué quedin ben daurats, al gratinar-los. Quan els canelons siguin ben daurats, ja els podrem treure a taula, amb un plat a sota, per tal de no cremar-nos.
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2592 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.