Potatge de cigrons amb espinacs i bacallà

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 350 grams, de cigrons per coure
  • 350 grams, de bacallà esqueixat,( dessalat)
  • 250 grams, d'espinacs,( poden ser congelats)
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre vermell dolç
  • Tres porros,( la part blanca)
  • Dos alls pelats
  • Dues fulles de llorer
  • Una branca d'api
  • Mitja ceba pelada
  • Bicarbonat
  • Tres litres d'aigua mineral
  • Ametlles torrades
  • Pa fregit
  • Julivert picolat

6 racions

Utensilis

Una batedora elèctrica
Una sopera de porcellana

Elaboració

Primer de tot, posem els cigrons en remull, amb una mica de bicarbonat, la nit anterior.
A part, posem el bacallà a dessalar, tot cambiant l'aigua tres vegades.
En el moment de coure els cigrons, fiquem una olla fonda amb: l'aigua, el llorer, l'api i la ceba, a foc mitjà. Quan l'aigua arrenca el bull, afegim els cigrons ben escorreguts a raig d'aixeta. Tapem l'olla, fins que els cigrons són cuits. Els escorrem, i reservem el brou colat. En una cassola fonda, fregim els porros ben picolats, amb oli d'oliva. Quan són daurats, afegim: el brou, i els espinacs picolats, amb l'ajud d'un ganivet.
Seguidament, afegim els cigrons i el bacallà picolat.
Tot seguit, farem una picada amb la batedora elèctrica, amb: les ametlles, el pa fregit, dos alls pelats, el julivert, una culleradeta de pebre vermell, i una mica de brou dels cigrons.
Tot seguit, afegim la picada, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, uns deu minuts més, i ja ho podrem treure a taula, en una sopera de porcellana ben bonica.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6990 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: