Potatge de cigrons amb espinacs i bacallà
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 350 grams, de cigrons per coure
- 350 grams, de bacallà esqueixat,( dessalat)
- 250 grams, d'espinacs,( poden ser congelats)
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre vermell dolç
- Tres porros,( la part blanca)
- Dos alls pelats
- Dues fulles de llorer
- Una branca d'api
- Mitja ceba pelada
- Bicarbonat
- Tres litres d'aigua mineral
- Ametlles torrades
- Pa fregit
- Julivert picolat
6 racions
Utensilis
Una batedora elèctrica
Una sopera de porcellana
Elaboració
Primer de tot, posem els cigrons en remull, amb una mica de bicarbonat, la nit anterior.
A part, posem el bacallà a dessalar, tot cambiant l'aigua tres vegades.
En el moment de coure els cigrons, fiquem una olla fonda amb: l'aigua, el llorer, l'api i la ceba, a foc mitjà. Quan l'aigua arrenca el bull, afegim els cigrons ben escorreguts a raig d'aixeta. Tapem l'olla, fins que els cigrons són cuits. Els escorrem, i reservem el brou colat. En una cassola fonda, fregim els porros ben picolats, amb oli d'oliva. Quan són daurats, afegim: el brou, i els espinacs picolats, amb l'ajud d'un ganivet.
Seguidament, afegim els cigrons i el bacallà picolat.
Tot seguit, farem una picada amb la batedora elèctrica, amb: les ametlles, el pa fregit, dos alls pelats, el julivert, una culleradeta de pebre vermell, i una mica de brou dels cigrons.
Tot seguit, afegim la picada, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, uns deu minuts més, i ja ho podrem treure a taula, en una sopera de porcellana ben bonica.
1h 30min
Etiquetes: La cuina dels potatges Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6990 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.