Petxina de pelegrí ( vieira) farcida amb samfaina i ou ferrat de guatlla
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Tapes
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- La meva samfaina,( la trobareu a les meves receptes)
- Beixamel,( la trobareu a les meves receptes)
- 50 grams de formatge ratllat
- Oli d'oliva
- Sal
- Sis ous de guatlla
- Sis closques de petxina de pelegrí, buides i netes
6 racions
Utensilis
Una safata metàlica plana, per anar al forn
Una paella petita
Una cullera gran
Una espàtula plana
Elaboració
Primerament, prepararem la samfaina com indico a la meva recepta, i la reservarem.
Seguidament, farem una beixamel una mica clareta, com indico a la meva recepta, i la reservarem. Tot seguit, posem les petxines ben planes damunt la safata per anar al forn, i les anem omplint amb la samfaina, amb l'ajud d'una cullera gran.
Seguidament, les cobrim amb una mica de beixamel, les espolsem amb una mica de formatge ratllat, i les gratinem a 180º, fins que viem que són rossetes.
A part, en una paella amb oli d'oliva, fregim els ous ferrats de guatlla amb un polsim de sal, quan són cuits els anem posant d'un en un al damunt de cada petxina, i ja els podrem servir a taula en plats individuals.
1h
Etiquetes: La cuina de les petxines de pelegrí Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1902 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.