Petxina de pelegrí ( vieira) farcida amb samfaina i ou ferrat de guatlla

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • La meva samfaina,( la trobareu a les meves receptes)
  • Beixamel,( la trobareu a les meves receptes)
  • 50 grams de formatge ratllat
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Sis ous de guatlla
  • Sis closques de petxina de pelegrí, buides i netes

6 racions

Utensilis

Una safata metàlica plana, per anar al forn
Una paella petita
Una cullera gran
Una espàtula plana

Elaboració

Primerament, prepararem la samfaina com indico a la meva recepta, i la reservarem.
Seguidament, farem una beixamel una mica clareta, com indico a la meva recepta, i la reservarem. Tot seguit, posem les petxines ben planes damunt la safata per anar al forn, i les anem omplint amb la samfaina, amb l'ajud d'una cullera gran.
Seguidament, les cobrim amb una mica de beixamel, les espolsem amb una mica de formatge ratllat, i les gratinem a 180º, fins que viem que són rossetes.
A part, en una paella amb oli d'oliva, fregim els ous ferrats de guatlla amb un polsim de sal, quan són cuits els anem posant d'un en un al damunt de cada petxina, i ja els podrem servir a taula en plats individuals.

1h


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1902 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: