Roses de carbassa gratinades

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quart de carbassa pelada, tallada a trossos regulars
  • Tres patates mitjanes pelades, tallades a trossos més aviat grossos
  • Aigua
  • Sal
  • Nou moscada en pols
  • Nata líquida, (per muntar)
  • Oli d'oliva
  • Formatge ratllat
  • Mantega
  • Dues fulles de llorer

6 racions

Utensilis

Un passapurés
Una escorredora
Una espàtula de fusta
Una placa metàlica plana, pel forn
Paper sulfuritzat,( paper de forn)
Mànega pastissera
Un broc per la mànega pastissera rissat, de mida gran
Una espàtula metàlica fina
Una cassola fonda

Elaboració

Primerament, en una olla fonda amb aigua, posem a coure: el llorer, la carbassa i les patates. Quan tot plegat és cuit, ho posem a l'escorredora, retirem les fulles de llorer i ho passem pel passapurés, tot posant-ho en una cassola neta.
Tot seguit, anem remenant amb l'espàtula de fusta a foc més aviat baix, hi afegim un rajoli de nata líquida, un polsim de sal, un polsim de nou moscada, i un rajolí d'oli d'oliva.
Quan veiem que ja tenim una massa compacta i homogènea, ho traiem del foc i ho deixem refedar. A continuació, posem un paper sulfuritzat a la placa del forn, l'untem amb una mica de mantega per tota la superficie, i acte seguit passarem a fer les roses de carbassa.
Omplim la mànega pastissera amb la farsa de carbassa, i amb molt de compte anem fent les rosetes. Quan ja les tenim fetes, les espolsem amb una mica de formatge ratllat pel damunt i les gratinem en el forn, fins que veiem que el formatge és ben rosset.
Seguidament, amb l'ajud de l'espàtula metàlica retirem les roses i les guardem fins el moment de fer-les servir.

1h 10min

Notes

Aquesta recepta, més que un plat, és una guarnició que tant va bé per plats de peix com de carns, ja siguin a la graella, al forn o fregits.
Per cada plat, s'acostumen a posar-hi tres o quatre roses com a guarnició.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1198 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: