Roses de carbassa gratinades
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Crestes
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quart de carbassa pelada, tallada a trossos regulars
- Tres patates mitjanes pelades, tallades a trossos més aviat grossos
- Aigua
- Sal
- Nou moscada en pols
- Nata líquida, (per muntar)
- Oli d'oliva
- Formatge ratllat
- Mantega
- Dues fulles de llorer
6 racions
Utensilis
Un passapurés
Una escorredora
Una espàtula de fusta
Una placa metàlica plana, pel forn
Paper sulfuritzat,( paper de forn)
Mànega pastissera
Un broc per la mànega pastissera rissat, de mida gran
Una espàtula metàlica fina
Una cassola fonda
Elaboració
Primerament, en una olla fonda amb aigua, posem a coure: el llorer, la carbassa i les patates. Quan tot plegat és cuit, ho posem a l'escorredora, retirem les fulles de llorer i ho passem pel passapurés, tot posant-ho en una cassola neta.
Tot seguit, anem remenant amb l'espàtula de fusta a foc més aviat baix, hi afegim un rajoli de nata líquida, un polsim de sal, un polsim de nou moscada, i un rajolí d'oli d'oliva.
Quan veiem que ja tenim una massa compacta i homogènea, ho traiem del foc i ho deixem refedar. A continuació, posem un paper sulfuritzat a la placa del forn, l'untem amb una mica de mantega per tota la superficie, i acte seguit passarem a fer les roses de carbassa.
Omplim la mànega pastissera amb la farsa de carbassa, i amb molt de compte anem fent les rosetes. Quan ja les tenim fetes, les espolsem amb una mica de formatge ratllat pel damunt i les gratinem en el forn, fins que veiem que el formatge és ben rosset.
Seguidament, amb l'ajud de l'espàtula metàlica retirem les roses i les guardem fins el moment de fer-les servir.
1h 10min
Notes
Aquesta recepta, més que un plat, és una guarnició que tant va bé per plats de peix com de carns, ja siguin a la graella, al forn o fregits.
Per cada plat, s'acostumen a posar-hi tres o quatre roses com a guarnició.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1147 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.