Llenties estofades (La meva versió)
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Estofat
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500g. de Llenties
- 200g. d'Arròs
- 2 Pastanagues
- 2 Patates
- 1 Ceba
- 6 Rodanxes grosses de xoriç picant
- 2 Pits de pollastre
- 2 Butifarrons de ceba
- Pebre vermell dolç al gust
- Avecrem
- Tomàquet fregit
- 1 Got de vi blanc
- 1/2 litre d'Aigua
- Sal
- Oli
4 racions
Elaboració
1. Si les llenties són "Pardines" deixeu-les en remull la nit abans, si no, les podeu utilitzar tal i com venen. Aquestes que us dic que podeu utilitzar tal i com venen es venen sota el nom "Llentia Ràpida", és el que em va dir la meva iaia que utilitzava la varietat "Pardina". Comenceu pelant rentant i tallant les verdures. La ceba picada ben petita, la pastanaga a rodanxes i les patates a daus.
2. En una olla poseu un rajolí d'oli i poseu la ceba amb un xic de sal perquè ajudi a coure's. Mentrestant, feu unes rodanxes grosses de xoriç picant i de butifarra negra, i talleu els pits de pollastre al vostre gust. Sofregiu la ceba durant 10 minuts i poseu el tomàquet fregit.
3. Després de 10 minuts sofregint, quan ja hagueu posat el tomàquet i el pebre vermell, poseu tota la carn i aneu fent-la poc a poc durant 10 minuts més.
3. Quan hagin passat els 10 minuts que les carns hauran canviat una mica la seva tonalitat, poseu un got de vi blanc i afegiu la resta de verdures. Deixeu reduïr durant almenys 10 minuts, i poseu l'avecrem esmicolat, i deixeu reduïr durant 5 minuts.
4. Quan hagin passar aquests 5 minuts últims poseu les llenties i cobriu amb aigua. Deixeu coure a foc lent durant almenys 30 minuts.
5. Quan hagin passat els 30 minuts, poseu l'arròs i deixeu que es cogui durant 20 minuts més.
6. Quan tot és cuit, deixeu reposar l'estofat durant almenys 30 minuts i serviu.
2h 5min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2123 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.