Mandonguilles de pollastre a la jardinera, amb fredolics
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre pits de pollastre de mida gran
- Tres talls de cansalada de panxeta, sense cotna
- Fredolics en conserva,( dos pots petits, o un de mitjà)
- Una bossa de farnat de verdures congelat,( ensaladilla russa) de mig quilo
- Sal
- Oli d'oliva
- Julivert picolat
- Dos ous sencers
- Farina
- Un rosegó de pa sec
- Un raig de llet
- Un all pelat , ratllat
- Dues fulles de llorer
- Tonàquet ratllat,( pot ser de pot)
- Un got de ví blanc
- Una copa de conyac
- Aigua
- Pebre negre en pols
- Una ceba picolada
- Tres alls pelats aixafats
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa, de mida gran
Una paella gran, per fregir les mandonguilles
Un atuell gran, per fer les mandonguilles
Un bol mitjà
Elaboració
Quan anem a comprar tant els pits de pollastre com la cansalada, demanem que ens ho passin tot plegat per la trinxadora. Un cop a casa, agafem la barreja de les carns, ho posem en un atuell, i passarem a preparar les mandonguilles.
Barregem amb les mans ben bé les carns, ho salpebrem, hi afegim dos ous sencers, el julivert picolat, l'all ratllat, i un rosegó de pa sec, remullat previament amb llet i escorregut.
Un cop tot ben remenat, ho deixem reposar una estona llarga abans de fer les mandonguilles.
A part, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la ceba picolada, els alls aixafats i les fulles de llorer. Seguidament, afegim el tomàquet, ho remenem una mica i tot seguit, aboquem la copa de conyac i un got de ví blanc. Quan ha reduit, aboquem l'aigua necesaria per fer les mandonguilles i deixem que arrenqui el bull.
A continuació, afegim la bossa de farnat, els fredolics i deixem que cogui tot plegat, fins que sigui cuit. A part, fem les mandonguilles de mida mitjaneta, les passem per farina i les fregim amb força oli d'oliva. A mesura que les fregim, les anem posant a la cassola, ho corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts més, i ja ho tindrem llest per treure a taula en la mateixa cassola.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1747 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.