Salsa de mores negres
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de mores negres
- Mitja ceba picolada
- Un raig de conyac
- Sal
- Oli d'oliva
10 racions
Utensilis
Un cassó gran
Un colador fí
Una llengua de goma
Batedora elèctrica
Batedor de varetes
Elaboració
Primerament, netegem les mores amb aigua a raig d'aixeta i les reservem. Tot seguit, en un cassó amb oli d'oliva, fregim la ceba picolada fins que és transparent. Seguidament afegim un raig de conyac i deixem que redueixi.
A continuació, afegim les mores i un bon raig d'aigua, segons la quantitat de salsa que vulguem fer. Quan tot el conjunt és cuit, passem la batedora elèctrica, ho passem pel colador fí amb l'ajud de la llengua de goma a un cassó on acabarem de fer la salsa.
Per acabar de fer la salsa, anem remenant a foc baix amb el batedor de varetes fins que la tinguem al punt que volem.
Un cop feta, la podem repartir en porcions amb bosetes per congelar i guardar-la fins el moment de fer-la servir.
40min
Notes
Aquesta salsa la hem de fer quan és temporada de mores. De totes maneres en podem trobar a les fruiteries, bastant de temps. Aquesta salsa és molt adient en plats de caça, i plats de porc en general.
Etiquetes: L'enigmàtic món de les salses Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1464 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.